Umirujući glas, prezentacija, medicina, farmacija, zdravlje, suplementi, preparati

Generalno govoreći, glas koji prezentuje medicinski proizvod, dakle iz oblasti medicina, farmacija, promocija zdravlja uglavnom treba da zvuči smireno. Uverljiv, umirujuci, svakako i optimističan glas spikera. Zašto? Lekari nastupaju vrlo smireno, jer upravo tako umiruju i svoje pacijente.
Bilo da je u pitanju glasovna prezentacija, video za medicinsko sredstvo, suplement, prirodni lek, medicinski preparat, nove metode lečenja, kljućna reč je poverenje

Muški glas spikera za medicinske proizvode, promo video bolnice, apoteke, ordinacije treba da bude razgovetan, lako razumljiv, tempo čitanja prilagođen tekstu gde će naglasak biti na određenim rečima koje su važne.

Čitanje onih deonica teksta koje donose razrešenje problema, ili ukazuju na učinkovitost proizvoda, tempo glasa može biti nešto brži, ali opet prijatan i optimističan ton.

Uvek treba razmotriti konstruktivne predloge o drugačijem tempu snimanja voiceovera. Naravno, ukoliko dobro napisan tekst to dozvoljava. Dakle tekst je ono što nam otvara prostor da iznesemo emociju, koristeći glas. Na kraju sve zavisi od ciljne grupe kojoj se obraćamo, pružajući samo istinite informacije. Sve u cilju podizanja svesti o prevenciji ili efikasnom lečenju zasnovano samo na proverenim činjenicama, gde tekst treba da bude finalno napisan i odobren, jer su u pitanju osetljive oblasti koje se tiču zdravlja ljudi.