Spiker, glas naratora – voice over za video i korporativni film

Svaki promo video explainer, korporativni film ili prezentaciju treba da prati kvalitetan zvuk. Pored video produkcije, važan segment je upravo audio. Gde je tu glas ili voiceover za video? Često se postavlja pitanje kako odabrati i gde kupiti muziku za video. Međutim, pored prateće muzike video često sadrži i glas naratora. Upravo glas sve vreme je u prvom planu videa i važniji je od pozadinske muzike, svakako. To treba da bude profesionalni VO glas. Spiker koji će pročitati napisan tekst i snimiti voice over za video. “Glasnogovornik” kome se veruje – glas kompanije. Mnogi brendovi iz Srbije razumeju koliko je to važno za svaku prezentaciju, promo film ili korporativni video.


Glas za promovideo CloudService. Voiceover za video na srpskom. Primer – čitanje VO za kratki animirani explainer video.

Spiker, glas i snimanje, voiceover za video sadržaj

Čitanje teksta za video ili reklamu, podrazumeva muški glas i voiceover snimanje po finalno dostavljenom tekstu. Ovde su kratki video segmenti. Izdvojeni su kao audio primeri, snimanje offova za video oglas i sadržaje. Voice over za explainer video, reklamni ili brand video, VO za edukativne kurseve, video promocije na instagramu ili youtube kanalu.


Kada se snima voiseover za video, postoje razlike u smislu interpretacije. Svaka komunikacija sa publikom zahteva odgovarajući stil čitanja. To zavisi od sadržaja samog teksta koji snimamo. Takođe zavisi od ciljne grupe kojoj se obraćamo. Imao sam prilike da snimam srpski voiceover za mnoge kompanije. Neke od njih su Michelin, Toshiba i Philips, Draxlermaier, ZF, Gorenje, Henkel.

Profesionalni glas po meri videa

Pored audio snimanja, glas može biti dodatno uklopljen po meri postojećeg videa. Snimljeni glas, posle faze snimanja uvek može proći kroz finu obradu glasa, tj. obradu snimljenog voiceovera. Ovo je još jedna od mojih veština, ali i dodatna prednost, takođe i velika ušteda za Vas.

Kreirate video za vaš biznis i potreban je profesionalni glas za video? Evo prilike za saradnju. Najbolja opcija, prosledite tekst na procenu ili jednostavno kontaktirajte OVDE