Spiker, glas naratora – voice over za video i korporativni film

Glas kao podrška video produkciji, voiceover za prezentacije, promo video, korporativni film. Istina, čak i vrlo jednostavne video prezentacije, dobijaju novu dimenziju kada se pridoda kvalitetan audio. To može biti prateća muzika, ali gde je tu glas ili voiceover za video? Zašto je glas spikera ili naratora uopšte bitan? Zato što nas upravo taj glas, sve vreme vodi kroz priču videa.

Jasno prezentovanje, pomaže da brže usvojimo neku informaciju, a kroz takav narativ raste i poverenje gledalaca. Da nije tako, u vestima odavno ne bismo slušali glasove spikera, već bi se jednostavno smenjivale slike uz neku muziku. Šta bismo onda saznali? Provereno ništa.

Glas je ključ u prenošenju informacija

Profesionalni glas prosto povezuje video sa publikom. Važno je održati fokus na rečima koje želimo da istaknemo, zato je važan i fino napisan tekst. Spiker koji snima voice over za video, pravi snažnu konekciju između publike i video sadržaja. To je posebno važno kada je video jednostavan, prosta animacija, grafika ili fotografije u nizu. U prirodi čoveka je govor, priča, tako najbolje pamtimo informacije koje smo pre svega čuli, ali i videli.

Spiker, glas i snimanje voiceovera za video sadržaj

Voice over snimanje glasa po dostavljenom finalnom tekstu. Ovde su kratki video klipovi, samo neki od primera, glas za video i prezentacije, tutorijale, uputstva i edukacije.


Kada se snima voiceover za video, jasno je da postoje razlike u interpretaciji. Zašto? Svaka komunikacija sa publikom zahteva odgovarajući stil čitanja. To zavisi od sadržaja teksta koji treba snimiti u studiju. Takođe zavisi od ciljne grupe kojoj se obraćamo.

Profesionalni glas po meri videa

Pored audio snimanja, glas može biti dodatno uklopljen po meri postojećeg videa. Posle snimanja, glas uvek treba da prođe kroz profesionalnu obradu. Takav glas za video, na svim uređajima zvuči baš kako treba. Ovo je dodatna prednost i ušteda.

Ukoliko imate tekst za video i potreban je glas. Najbolja opcija, prosledite tekst na procenu ili jednostavno kontaktirajte OVDE