Glas, spiker, profesionalni voice over za reklame

Voice over za reklame. Izrada tv reklama, online reklamnog videa ili bumpera podrazumeva i angažman glasovnog umetnika kojiima iskustvo u ovom segmentu. Glas koji će iskusno pročitati reklamnu poruku i profesionalno snimiti voice over za reklamni spot. Snimanje VO za reklame se odvija u uslovima najbolje akustike visokom broadcast kvalitetu audio zapisa.

Glasovna podrška i snimanje voice over za reklame

Profesionalni voice-over na srpskom za reklame, uvek može biti i dodatno tonski obrađen. Kanali komunikacije u Srbiji ( internet reklama, digital, televizija, youtube reklama, instagram, drustvene mreže ).

Kako zvuči glas u srpskoj reklami za koju snimamo voice over

Odluka o tome kako zvučimo u reklami koju adaptiramo, nije uvek naša ! Može se čuti u ovim primerima gore. Zavisi od originalne verzije reklame, po kojoj nastaje i sprska tv reklama. Veština je u kontroli glasa voiceover izvođača. Sposobnost da se prilagodi onoj energiji koju svaka reklama nosi. Prirodnije je prvo snimiti voice over, a zatim montirati sliku prema snimljenom glasu. Tako se produciraju srpske tv reklame koje prave domaće produkcije. Nekada to ide obrnuto, kada se sihronizuje reklama na srpski jezik.

Izbor glasa koji snima voice over

Kada reklamu kreira neka druga produkcija, možete me angažovati za voice over snimanje tj. čitanje reklamne poruke. Mogućnost direktne komunikacije sa glasom koji snima je ogromna prednost. Razgovor i razrada ideje samnom pre snimanja često je od suštinske važnosti. Kada tačno znamo da želite moj glas, u većini slučajeva je moguće proći kroz tekst reklame. U smislu tona, tempa i načina čitanja, pre snimanja. Greške su tada minimalne.

Voice over za reklamu, obrada, editovanje, postprodukcija

Izrada voice overa oslanja se najviše na veštinu čitanja reklamnog teksta, copy-ja, scenarija, story borda. Međutim, kasnije ima još mnogo faza, editovanje glasa, montaža voice overa prema time line-u postojećeg videa, sređivanje šumova ili ploziva, postprodukcija i dinamika voice overa. To su tehničke ali i kreativne faze, koje poštuju standarde. Sve tehnike morali smo dobro upoznati, kroz iskustvo i konstantan trening.