Jinglovi, station voice, najave, novosti, kompanijske vesti

tv-reklame-voice-over-srpski

Snimanje voice overa za potrebe kratkih radijskih jinglova, glas iz offa, station voice. Najave emisija, identifikacija, snimanje off za pozorište, emisije i reportaže na televiziji. To segment kojim sa bavio u protekloj deceniji. Lokalne radio stanice ili televizije iz Srbije, često tragaju za glasovima koji nisu previše “istrošeni” na teritoriji koju pokrivaju svojim programom. Tako se traže “glasovi sa strane” koji će osvežiti program, razbiti monotoniju između pesama ili emisija, a opet na svoj način iznose svaki snimljeni jingle, špicu emisije ili najavu.

Takođe kompanijski najavni jinglovi i glas za priloge novosti iz kompanije, informacije o novim proizvodima, info-reklame, podrška kupcima kroz precizno čitanje tutorijala za razne usluge kompanija je segment koji mi je danas kao iskusnom glasu mnogo zanimljiviji. Snimanje voiceovera za kompanijski korporativni video ili prezentacije.

Kada kao glas iz off-a svojim vokalom stavite “potpis” na nekakav program, koncept i sadržaj koji ne možete kontrolisati, onda je važno uvek dobro razmisli. Bio da je youtube sadržaj, radijske špice i tv program kroz najave emisija.