Voice over TV reklama, profesionalni spiker izrada i snimanje

Reklamni tv spotovi. Audio snimaje, voice over za tv reklame u visokom kvalitetu audio zapisa. Profesionalni glas iz reklame može biti dodatno tonski prilagođen za kanale komunikacije ( internet reklama, televizija, reklama youtube, voice over za facebook reklame, instagram video, drustvene mreže). Pored voice overa kod reklama, moguće je dodavanje glasa na postojeći video, glasovni prevod videa, sinhronizacija, nahovanje na srpskom jeziku.

Voice over za reklamu, putovanje na trku FORMULE 1

Voice over za potrebe tv reklame, proces izrade VO ukratko

Tv reklame ili online video reklame, mogu biti zahtevne za voiceover. Postoji trajanje od 15, 20 30 sekundi ili 1 minut. Vremenski smo ograničeni. Treba uklopiti – sinhronizovati glas spikera sa postojećim videom, slikom. Kada snimamo voice over za TV reklamu, “hvatamo” štopericu u ruke i fokusiramo se na tekst reklame. Glas koji snima voice over ulazi u gluvu sobu.

Nekada je svaki detalj poklapanja sa slikom važan. Zašto? Video nekada ne možete menjati, a glas morate prilagoditi. Kao spikerski glas i voice over talent više puta preslušavam reklamu, merim, uklapam deonice, ubrzavam svoj izgovor. To je posebno slučaj kod adaptacija tv reklama. Iako imam mnogo iskustva i pristustvovao sam mnogim snimanjima, zna da bude napeto. Često ima mnogo više teksta nego što realno može stati u recimo 20 sekundi postojeće reklame. Važno je ispoštovati kritično vreme, a glas uklopiti sa postojećim videom. To je cena voice over izrade i toga moramo biti svesni – dodatno vreme. Nekada suze, a nekad samo znoj 🙂

Tv reklame Srbija, voice over showreel

Reklame su adaptirane sa engleskog jezika na srpski. Nije uvek lako uklopiti voice over na srpskom, ali uz dobro napisan tekst reklame, sve ide kao podmazano. Ovde je izdvojeno svega nekoliko mojih primera voiceover kod reklama.


Tv reklama i voice over za karakter lik medved TEDY, voice over za reklamu koja je namenjena deci

Odluka o tome kako zvučimo u reklami nije uvek naša! Zavisi od originalne verzije reklame koja se adaptira. Ukoliko želite moj glas za vaš video ili online reklame, evo prilike za kontakt i voice over snimanje.


Voiceover, reklama LiquidClearSystem, Nivea


Voice over, glas naratora za video sadržaje informativnog karaktera


VO reklame na televizijama

Ovo su samo neke televizije na kojima su emitovani reklamni tv spotovi za koje sam snimao voice over. Ova stranica nije čitav portfolio mojih tv reklama, jer ih ima mnogo. Mnogo je onih reklama koje su emitovane lokalno i regionalno na televizijama širom Srbije.

televizije