Narator, glas i čitanje teksta za web video, turistički video, youtube prilog, spiker audio prezentacija

Narator, glas za video, čitanje teksta, primer audio produkcije iz Srbije. Bilo da je potreban glas za video reportažu, promo video, audio prezentaciju ili video oglas. Konkretno ovo je voice over za turistički prilog, ali to može biti snimanje bilo koje vrste video priloga ili korporativnog video izveštaja.
Kao profesionalni voice over artist imam veliko iskustvo u snimanju sadržaja za promo video hotela, restorana, video priloge sa događaja velikih kompanija. Takođe kao narator za video najave seminara, stručne skupove, oglašavanje manifestacija. Zapravo glasovna podrška za video informativne ili promotivne sadržaje. Bilo da je u pitanju zvanicni youtube kanal firme, instagram video oglas, video objava na društvenim mrežama. Napravite svoj finalni video, uz prepoznatljiv spikerski glas koji prati muzika.

Kako je snimljen voice over za video

Konkretno ovaj primer naracije za video sniman u visokom kvalitetu. Muzika za video uklopljena u postprodukciji sa glasom spikera. Audio može biti fino podešen za facebook i instagram video ili youtube video kanal kompanije. Video izveštaj o recimo projektima koji su uspešno završeni ili novim proizvodima.

Zašto baš ovaj glas spikera za video priloge i promotivne biznis sadržaje?

Glas u ovom videu namenski zvuči neutralno, nenametljivo, može se reći smireno, ali svakako prijatno. Ovo je primer glasa za video koji publiku neće opteretiti, kakav je slučaj sa reklamama kada se sve izgovara brzo i žustro. Ovaj glas će preneti važne informacije kroz jednu fino doziranu izvedbu.To je bio naš cilj.

Zašto nema videa u ovom primeru već se čuje samo glas?

Ovo je audio prezentacija spikera koji snima glas za video i zato je važno obratiti pažnju samo na audio. To je jedini razlog. Zapravo uz muziku koja prati glas lako možete napraviti svoj film u glavi.To je cilj.

Tekst uvek treba da bude jasno napisan, to je preduslov za ovakvo snimanje spikera. Na kraju sve zvuči potpuno profesionalno, bez obzira da li je vaš video slajd fotografija, jednostavan prikaz nekih scena ili je sniman profesinoalnom dronom ili kamerom. Preduslov je da se prvo snimi glas tj. voiceover, zatim se video pakuje i edituje prema glasu naratora.