Kako napisati tekst glasovne poruke ili IVR skriptu za uspešno snimanje

Kako sastaviti tekst glasovnih poruka za govorni automat ili automatsku sekretaricu. Bilo da je pozdravna poruka ili IVR kompletna skripta na telefonskom sistemu. Imajte u vidu da Vi najbolje poznajete kako vaša firma, prodavnica ili ordinacija funkcioniše. Zato je potrebno da samostalno napišete tekst svake glasovne poruke koju treba profesionalno snimiti. Postavite se u ulogu vaših pozivalaca. Šta najviše može da zanima vaše klijente. Koju si najčešći razlozi zbog kojih vas pozivaju. Koliko često vas pozivaju i posle radnog vremena, imate li neki podatak o tome?

Tekst govorne poruke, neka pravila za pisanje iz prakse koja treba uzeti u obzir

Poruke treba da budu napisane vrlo koncizno i jasno. Tekst IVR poruka je informativnog tipa, ne reklamnog. Zato poruke čitaju profesionalci i tačno znaju kojim tempom govore dok snimaju poruke. Oni će znati da naglase kljućne reči u rečenici. Rečenice su svedene i relativno kratke. Bez suvišnih nabrajanja i komplikovanih izraza koje najveći broj klijenata neće razumeti. Naravno ukoliko je to izvodljivo. Slede neke opšte poruke koje će samo malo da pomognu, sve ostalo je na vama. Mi samo snimamo ono što je napisano i to je naša veština i doprinos.

Radno Vreme:
“Dobili ste ABC kompaniju. Naše radno vreme za danas je završeno. Možete nas pozvati od Ponedeljka do Petka između 8 i 16H. Subotom od 9 do 14h. Hvala na odvojenom vremenu i radujemo se vašem ponovnom pozivu.” Ili samo…Hvala na pozivu!

Podrška:
Molimo sačekajte, prvi slobodan operater uskoro će preuzeti vaš poziv.

IVR poruka
“Dobrodošli i hvala što ste pozvali kompaniju ABC. Molimo Vas da odaberete jednu od sledećih opcija:
Za prodaju pritisnite 1
Za tehničku podršku, pritisnite 2.
Ukoliko imate pitanja u vezi reklamacija ili računa, 3.
Za sva ostala pitanja, pritisnite 4.”