Voiceover Audio Branding

Kada pomislimo na snimanje voice overa za audio reklame, radijski spot ili emisije, onda se setimo početaka. Od nastanka radija, glas je bio jedino podrška radijskoj produkciji. Kasnije je stigla televizija, audio vs video, pažnja je opet usmerena na glas govornika. Sve je otišlo mnogo dalje. Danas je sve online, na raznim platformama, gužva je. Zato je važno prenošenje poruke koja će praviti konekciju sa brendom. Dodavanje emotivnih trigera. Emociju nosi glas. Danas glasovi treba da zvuče otvoreno, blisko. Biti otvoren, ne čini brend ranjivim, več empatičnim i snažnim.

Glasom do emocije koja brand čini autentičnim

Tražite glas za svoj brend? Mnogi veruju da upravo glas može biti ključ u komunikaciji sa ciljnom publikom. Jer glas koji nosi emociju ima veliku moć u aktivaciji emotivnih okidača kod publike.

Sve ovo se razlikuje od čitanja klasičnih radijskih reklama, gde obično dosta teksta treba spakovati u 20 sekundi. Međutim emocija ne može uvek stati u “kutiju šibica”. Ne mora sve biti brzo i na mišiče izgovoreno u “navijačkom” maniru. Zašto? Vašem brendu ili proizvodu možda treba dodati i malo topline. Iskrene ljudske emocije, kako bi se izdvojio iz mase i zadržao autentičnost.